Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom u prostorijama Udruge civilnih invalida – inkluzija Pula i Saveza udruga osoba s invaliditetom Istarske županije u suradnji sa Udrugom roditelja osoba s kombiniranim smetnjama u psihofizičkom razvoju Istarske županije – Pula, Dnevnim centrom za radnu terapiju i rehabilitaciju Pula i Školom za odgoj i obrazovanje Pula organiziran je kulturno-zabavni program. Gosti su bili učenici Medicinske škola Pula sa nastavnicom Monikom Buršić.

Korisnici centra, članovi udruge i učenici škole predstavili su se pjesmom, prigodne recitacijom i folklorno-plesnim nastupom. Uz veliki broj prisutnih roditelja i skrbnika sudionici programa pokazali su što su naučili u proteklih tri mjeseca pod vodstvom radne terapeutkinje Sandre Išić, defektologinje Sanje Fontane i Sande Golje, te su bili sretni zbog novo stečenih znanja i prijateljstava.

Nakon što su Ujedinjeni narodi 3. prosinca proglasili Međunarodnim danom osoba s invaliditetom, Komisija za ljudska prava, u rezoluciji od 5. ožujka 1993. godine, pozvala je zemlje članice da ističu obilježavanje tog datuma kako bi se postigla jednakost u ostvarivanju ljudskih prava i sudjelovanju osoba s invaliditetom u društvu.

Nakon kulturnog programa za sudionike i sve prisutne upriličen je domjenak uz zajedničko druženje.

Predsjednik udruge i Saveza Gvido Radolović, te predsjednica Udruge civilnih invalida – inkluzija Pula Sandra Išić čestitali su osobama s invaliditetom Međunarodni dan osoba s invaliditetom.

Novosti

Povodom uskršnjih blagdana

Uoči uskrsnih blagdana u prostorijama Udruge održana je likovno-kreativna radionica pod vodstvom likovnog terapeuta Helena