Međunarodni dana bijelog štapa

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana bijelog štapa u prostorijama Udruge civilnih invalida –inkluzija Pula održana je prigodna likovna radionica. Radionici su prisustvovali članovi udruge odnosno slijepe i slabovidne osobe, te ostali članovi udruge s tjelesnim invaliditetom.

Tema radionice bila je obilježavanje dana kroz simbol ruke kao ruke pomoći, ruke prijateljstva odnosno ruke slijepe i slabovidne osobe koja kroz tu ruku percipira i spoznaje svijet oko sebe taktilno kroz dodir. Sudionici su akrilnim bojama u tonovima zlatne, bakrene i srebrne boje spužvicama, koja im je omogućila lakše bojanje nepravilne površine, bojali gipsani odljev ruke tapkanjem sa kajnjim efektom prelijevanja boje u boju. Završni rad će na kraju služiti kao samostalna ukrasna skulptura ili namjenski predmet odnosno stalak za prstenje i nakit. Radionicu je vodila i organizirala likovna terapeutkinja Margareta Juričić.
Aktivnost financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku po projektu „Izvaninstitucionalan skrb“ .

Novosti

Podjela poklon paketa

Povodom božićnih i novogodišnjih blagdana Udruga civilnih invalida – inkluzija Pula dijeli prigodne poklon pakete

Edukativna radionica

Pozivamo članove udruge dana 23.11.2023. godine u 15,30 sati u prostorijama udruge ul. Zadarska 8,